Edersee

      Geen reacties op Edersee

 

De Edersee is een stuwmeer in de Duitse deelstaat Hessen. De stuwdam die het meer afsluit werd in de periode 1908 tot 1914 gebouwd. Het stuwmeer ligt bij de plaats Waldeck in het district Waldeck-Frankenberg. Het riviertje Eder vult dit meer aan.

In de nacht van 16 op 17 mei 1943 werd, als onderdeel van Operatie Chastise, de stuwdam vernietigd door een bomaanval van de Britten. Hierdoor ontstond een enorme verwoesting. Een vloedgolf met golven van 6-8 meter spoelde door de vallei tot wel 30 km stroomafwaarts.

De 27 km lange Edersee, één van de grootste stuwmeren van  Europa ligt pittoresk midden in het natuurpark Kellerwald Edersee. Of nu de kleine kinderen voorzichtig hun voetje in het water houden, of een natuurliefhebber tijdens een wandeling  van de natuur in onze omgeving geniet, bij ons vindt de vakantieganger puur natuur.

Ieder jaar weer worden talrijke watersporters en natuurliefhebbers aangetrokken door de uitmuntende waterkwaliteit van de Edersee.

Dit heerlijke plekje op aarde is een echt paradijs voor vissers  duikers zeilers en waterskiers. Talrijke attracties, bezienswaardigheden en vrijetijds inrichtingen staan garant voor dagen vol belevenissen aan een van de mooiste stuwmeren van Duitsland.Beleeft ook u de vele bijzonderheden van onze regio.Tijdens een wandeling op de UE, ontdekt u de ongerepte natuur van het Unesco Wereldnatuurerfdeel Nationaalpark Kellerwald-Edersee. U vindt bijzondere oerwoudoverblijfselen, veraf van woongebieden en straten, in de bossen van het Natuur- en Nationaalpark Kellerwald-Edersee. Ook zijn het spectaculaire overlopen van de stuwdam in het voorjaar, of het Edersee-Atlantis bij laag water in de herfst, echte highlights; Alleen dan komen de ruines en de fundamenten van de anders verborgen liggende overblijfselen van de Edersee te voorschijn. Drie dorpen overstroomden meer dan honderd jaren geleden tijdens de bouw van de Edersee stuwdam, en verdwenen in het water.

 

Het is hier ideaal voor een active vakantie, op land, het water, en in de lucht. Voor elke gast is er iets. Wie het liever een beetje rustiger aan wil doen, kan zich ergens in een van de vele kleine baaien, gezellig maken en gewoon van de dag genieten. Rondom de Edersee lopen gecertificeerde wandelpaden en wandelroutes door de geweldige natuur van het Natuur en Nationaalpark Kellerwald-Edersee. (Unesco werelderfdeel).

Zowel moeilijke als gemakkelijke wandelroutes geven een blik in de bijna ongerepte natuur.
Als U ´s zomers  een fietstocht gaat maken is het raadzaam badspullen in te pakken, een plons in het koele water is echt verkwikkend. De oever is overal vrij toegankelijk